Inbraakschade herstellen, gelijk doen of even wachten?

Posted in : Page on by : admin Comments: 0

Inbraak ontdekken

Stelt u voor: u komt thuis van werk, familie of vakantie en uw voordeur is opengebroken. Waardevolle spullen uit huis zijn meegenomen en deze ziet u waarschijnlijk nooit meer terug. Voor veel mensen is het niet zo moeilijk om zich deze situatie voor te stellen, omdat ze het persoonlijk hebben meegemaakt. Voordat u ook maar iets doet is het van cruciaal belang voor de politie en uw verzekeraar dat u foto’s maakt van het hang- en sluitwerk én de plek waar de inbraak uitgevoerd is én van de schade. Probeer hierbij ook alvast te ontdekken hoe de inbrekers binnen zijn gekomen.

Een melding maken

Als eerste moet de politie gebeld worden. Als deze het niet te druk heeft komen ze waarschijnlijk even langs om de boel te bekijken. In sommige gevallen wordt de inbrekers gevonden en de spullen teruggebracht, maar helaas wij raden u aan er geen rekening mee te houden. Wel kunt u via uw verzekeraar een schadeclaim indienen voor de schade aan het deurbeslag én voor de gestolen spullen (mits u een inboedelverzekering heeft). Aan de hand van uw polisvoorwaarden wordt een deel van de herstelkosten vergoedt. Vergeet niet de foto’s van de schade hierbij op te sturen.

Niet te lang wachten

De monteurs van Slotenmaker Rotterdam maken nog weleens mee dat al weken (en soms maanden) geen melding maakt van een inbraakpoging. Niet alleen vindt uw verzekeraar dat niet zo leuk, en inbrekers vinden dat wél heel leuk. Die kunnen namelijk op ieder moment uw huis inlopen en de boel meenemen zolang u geen nieuwe inbraakbeveiliging laat plaatsen. Het komt ook nog vrij vaak voor dat een inbrekers teruggaat naar zijn plaats delict om nóg een poging te wagen. De vorige poging liep ten slotte succesvol, toch?

Herstellen en voorkomen

Vraag eerst aan uw verzekeraar of zij samen werken met een herstelbedrijf. In deze situatie dient u dit herstelbedrijf in te schakelen. Anders mag u zelf kiezen met welk bedrijf u samenwerkt. Wij hebben wel een tip voor een goed bedrijf. Uw verzekeraar zou dan een deel van de kosten moeten vergoeden. Als u weet hoe de inbrekers precies binnen was gekomen kunt u investeren in extra beveiliging op deze zwakke punten. Zoals een meerpuntssluiting of anti-kerntrekbeslag. U kunt ook nét een stapje verder gaan en het inbrekers vrijwel onmogelijk maken door een alarmsysteem met camerabewaking te laten installeren. Wat uw keuze ook moge zijn, bij Slotenmaker Rotterdam doen we het graag voor u!