Zo herkent u een goede picknicktafel

Posted in : Page on by : admin Comments: 0

Als u van plan bent om een picknicktafel te kopen dan zult u waarschijnlijk al zien dat er tegenwoordig heel veel keuze is. U kunt kiezen uit diverse modellen, er zijn bijvoorbeeld vierkante, rechthoekige of juist ronde picknicktafels. Daarbij kunnen de banken met of zonder rugleuning komen en de materialen kunnen tevens verschillen. Er zijn onder andere picknicktafels volledig van hout, of juist van metaal, of een combinatie van beide. Door het ruime aanbod zult u altijd wel slagen, maar hoe herkent u precies een goede picknicktafel? We geven u graag een aantal richtlijnen.

Kies een picknicktafel die bij u past

Als u meer comfort in de tuin wilt of een gezellige zithoek wilt creëren voor buiten, dan is een picknicktafel een ideale keuze. Het is een perfect meubel voor bij de barbecue, zo kunt u vrienden uitnodigen om lekker een hapje te komen eten. Misschien maakt u er wel een gezellige mannendag van inclusief voetbal kijken en sportweddenschappen plaatsen via bet777.be. Of wellicht nodigt u liever de familie uit om op zondag gezellig samen te komen. Ten slotte kunt u zelfs kiezen voor picknicktafels voor kinderen, dit is een mooie toevoeging voor naast een gewone picknicktafel. Op deze manier hebben zowel de volwassen als de kinderen een ideaal plekje om te zitten. Uiteindelijk is een goede picknicktafel er één die aan uw wensen voldoet. Ga daarom na voor hoeveel personen u een picknicktafel wilt, welke uitstraling u wilt en welk materiaal het beste aan uw voorkeuren voldoet. Picknicktafels worden doorgaans van hout gemaakt, hierdoor heeft u keuze uit een aantal verschillende houtsoorten. De een heeft een warmere kleur terwijl de ander net even iets eenvoudiger in onderhoud.

Betrouwbare leverancier

Om er zeker van te zijn dat u een goede picknicktafel in huis haalt, is het verstandig om bij een betrouwbare leverancier in te kopen. Een degelijke leverancier heeft een aantrekkelijk aanbod met verschillende picknicktafels. Daarbij heeft een betrouwbare leverancier natuurlijk al wat tijd ervaring met het verkopen van picknicktafels.

Kies een picknicktafel van hoge kwaliteit voor een betere duurzaamheid

Een picknicktafel van goede kwaliteit gaat lang mee en heeft minder onderhoud nodig. Het hout van een hoogwaardige picknicktafel wordt namelijk geïmpregneerd onder een hoge druk wat ervoor zorgt dat de lange levensduur van de picknicktafel gegarandeerd wordt. Op deze manier kan het middel diep tot in de houtnerven doordringen voor het beste resultaat. Geïmpregneerd hout zorgt ervoor dat uw picknicktafel bestand is tegen diverse weersomstandigheden. Een picknicktafel is uiteraard het ideale meubel voor in de tuin of in parken, op bedrijventerreinen en terrassen. Kortom, picknicktafels worden maar al te graag buiten gebruikt. Om deze reden moet het materiaal weerbestendig zijn en tegen regen, vochtigheid en vriezen kunnen. Verder zorgt het impregnatie proces ervoor dat de picknicktafel beschermd is tegen schimmels en insecten. Als u uw picknicktafel helemaal goed wil beschermen, vooral in het vochtige najaar, dan kunt u de tafel afschermen met een degelijke beschermhoes. Bovendien kunt u picknicktafels regelmatig behandelen met RESTOl-houtolie.

Duurzaam hout met een FSC-label

Picknicktafels worden vaak van hout gemaakt. Deze belangrijke grondstof kan op een duurzame manier gewonnen en bewerkt worden. We willen uiteraard de natuur zo veel mogelijk behouden, daarom is het zeer belangrijk dat uw picknicktafel van duurzaam hout gemaakt wordt. Het is het beste om voor hout te kiezen want een FSC-label heeft, oftewel een picknicktafel van hout dat FSC-gecertificeerd is. FSC staat namelijk voor ‘Forest Stewardship Council’, deze wereldwijde organisatie zet zich in voor een verantwoord bosbeheer. Als u op zoek bent naar een picknicktafel van hout dat een FSC-label draagt, zoek dan naar de code SGSCH-COC-008396/AF.